387 87 11 11
Víc než nemocnice.
31. 05. 2021

Hlavní administrátorka Očkovacího centra OČKO Petra Tománková

Rozhovor s Petrou Tománkovou, hlavní administrátorkou Očkovacího centra - celý zpravodaj si můžete přečíst zde

V krajské nemocnici pracuje od roku 2008. Vystudovala sociálně‑správní činnost, pracovala vždy jako administrativní pracovnice. Jejím stálým působištěm bylo Gynekologicko‑porodnické oddělení, ze kterého byla převelena na Očkovací centrum OČKO.

 

_DSC3155.jpg (7.91 MB)

 

Na Gynekologicko‑porodnickém oddělení jste pracovala s přestávkami, které souvisely s vaším mateřstvím, až do listopadu 2020. 

Ano, z druhé rodičovské jsem se vracela na sklonku loňského roku a byla jsem po relativně krátké době přeložena na OČKO. Byla jsem zpět na oddělení opravdu krátce, takže bylo logické, že na výpomoc vybrali právě mě.

Jak jste tuto změnu pracovního zařazení prožívala? 

Ihned po novém roce jsem si vzala své věci a přesunula se nejprve do budovy patologie, kde sídlí dnešní Oddělení epidemiologie a nemocniční hygieny. Abych řekla pravdu, maličko jsem tuto změnu obrečela. Na Gynekologicko-porodnické oddělení a práci na sekretariátu jsem se velmi těšila. Úkol zněl ale jasně. (smích) Paní doktorka Iva Šípová mne následně zasvětila do všech činností a já byla po určitý čas po boku Mgr. Jitky Kosáčkové, u které jsem se učila zadávání dat do systému ISIN.

Na OČKU zastáváte funkci hlavní administrátorky. Co tato činnost obnáší?

Když mi paní doktorka Iva Šípová tuto funkci představila, vyděsilo mě to. Po pár dnech jsem byla ale klidná, obavy nebyly vůbec na místě. Pracovat s paní doktorkou je radost. Krásně mě přijaly i kolegyně Mgr. Jitka Kosáčková a Martina Ligocká. Mou každodenní činností je příprava seznamů očkovaných, sedím denně na jedné z přepážek a ve chvílích volna opravuji chyby, které v průběhu dne vzniknou v důsledku výpadku systému či chyb z Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS). Chyby hlídáme důsledně. Je zapotřebí, aby byla všechna data v ISINu správně.

Očkovací centrum je novým pracovištěm, překvapilo vás zde něco?

Vím, že už to říkaly mé kolegyně, ale byl to zdejší kolektiv. Jsme tady super parta, která drží spolu. Máme-li výpadky systémů, kolegové zůstanou a pomáhají nám data zadat, aby bylo vše v pořádku. Pracovní život je zde svižný, komunikuji s velkým množstvím lidí, pořád se něco děje.

Rozhovor vedla
Bc. Iva Nováková, MBA
Oddělení vnitřních a vnějších vztahů