CZ / EN
free wifi ikona youtube kanal facebook
Víc než nemocnice.
oceneni
21. 07. 2017

Spotřeba potravin v českobudějovické nemocnici roste, brambory by muselo odvézt sedm nákladních aut

Spotřeba potravin v Nemocnici České Budějovice v roce 2016 rostla. Denně nová kuchyně, která je v provozu od září roku 2015, připraví přes 900 porcí hlavních jídel pro zaměstnance a na 1 200 porcí pro pacienty.

Největší spotřeba v Nemocnici České Budějovice je u přesnídávek. Těch je za rok vydáno  přes 103 tisíc. Oblíbenou surovinou kuchařů pro přípravu jídel jsou brambory. Kdyby se všechny vyskládaly na váhu, součet by ukazoval téměř 83 tun.

Hlavním zdrojem bílkovin je pro strávníky maso. Spotřeba kuřecího, vepřového, hovězího a rybího masa byla v loňském roce skoro 55 tun. Důležitou součástí stravy jsou i nápoje. Hrníčky a skleničkami proteklo přes 33 tisíc litrů mléka a přibližně 76,5 tisíce litrů kávy.

Lékárna Nemocnice České Budějovice a.s. Jihoceske nemocnice verejne zakazky Certifikát kvality a bezpečí zdravotni klaun Jihočeský Kraj Diecézní charita České Budějovice Chatový tábor Slavkov Kapka Naděje logo katolicika asociace logo hospitalin ISO 27001.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace