CZ / EN
free wifi ikona youtube kanal facebook
Víc než nemocnice.
oceneni
01. 03. 2020

Prohlášení Nemocnice České Budějovice k novému koronaviru

S ohledem na počet navracejících se turistů z Itálie lze výskyt minimálně jednotlivých případů onemocnění COVID-19 očekávat.

Nemocnice České Budějovice je na toto onemocnění připravena v souladu s aktuálními doporučeními Evropského centra pro kontrolu nemocí (https://www.ecdc.europa.eu/en) a Světové zdravotnické organizace (www.who.int).

Na infekčním oddělení Nemocnice České Budějovice bylo v posledních dvou týdnech izolováno a vyšetřeno více než 10 pacientů s podezřením na onemocnění COVID-19. U všech byly tyto testy negativní a byli proto propuštěni do domácího léčení. V současnosti není v Nemocnici České Budějovice hospitalizován žádný pacient s podezřením na onemocnění COVID-19.

V českobudějovické nemocnici bylo během letošní chřipkové sezony hospitalizováno několik pacientů s akutním respiračním onemocněním způsobeným „starým“ koronavirem, který se zde běžně vyskytuje každou zimu.

Lékárna Nemocnice České Budějovice a.s. Jihoceske nemocnice verejne zakazky Certifikát kvality a bezpečí zdravotni klaun Diecézní charita České Budějovice Chatový tábor Slavkov Kapka Naděje logo katolicika asociace logo hospitalin ISO 27001.
Jihočeský Kraj
Poskytování služeb obecného hospodářského zájmu je podpořeno z rozpočtu Jihočeského kraje