CZ / EN
free wifi ikona youtube kanal facebook
Víc než nemocnice.
oceneni

03. 02. 2021

Hejtman Kuba: Bohužel stále nevíme přesné podmínky, které plánuje Rakousko zavést pro pendlery. Situaci jim chceme usnadnit. Čekáme na stanovisko rakouské strany

Pokud bude rakouská strana požadovat povinné testování před vstupem na své území, chce Jihočeský kraj opět vyjít vstříc našim pendlerům. Hejtman Martin Kuba komunikuje s rakouskou ambasádou, aby bylo možno na nastalou situaci okamžitě reagovat.

Chceme našim pendlerům situaci co nejvíce usnadnit. Pokud tedy bude rakouská strana testování vyžadovat, jsme připraveni opět posílit víkendové testovací kapacity ve většině jihočeských nemocnic,“ ubezpečil jihočeský hejtman. Dodal, že je ve spojení s rakouskou ambasádou, kde reálný stav věcí intenzivně zjišťuje. „Zatím nemáme oficiální stanovisko rakouské strany a není tedy ani jasné, zda se bude jednat o PCR nebo Ag testy, ani zda bude nutné mít test k přejezdu, nebo jej dělat až na rakouské straně. Nicméně platí, že jakmile bude situace jasná, jsme připraveni na ni okamžitě zareagovat a pendlerům vyjít vstříc uvolněním víkendových testovacích kapacit,“ uvedl Kuba.

Lékárna Nemocnice České Budějovice a.s. Jihoceske nemocnice verejne zakazky Certifikát kvality a bezpečí zdravotni klaun Diecézní charita České Budějovice Chatový tábor Slavkov Kapka Naděje logo katolicika asociace logo hospitalin ISO 27001.
Jihočeský Kraj
Poskytování služeb obecného hospodářského zájmu je podpořeno z rozpočtu Jihočeského kraje